UNANIMUN arrasa al C’MUN 2013

Entre el 7 i 10 de maig, estudiants de la UAB van participar al Model de les Nacions Unides de Barcelona (C’MUN). Els Models de Nacions Unides són unes conferències simulacre de Nacions Unides en les quals els estudiants participen com a representants de diferents països. Cada any, diversos alumnes de la universitat representen a la UAB en aquests Models com a delegats a través de l’Associació de Relacions Internacionals, UNANIMUN.

Enguany, una delegació de 13 estudiants de la UAB ha participat a C’MUN 2013 on va realitzar un paper excel·lent, destacant en tots els comitès en que hi participava UNANIMUN i rebent el reconeixement per part dels organitzadors del C’MUN. Els 13 delegats i “chairs” d’UNANIMUN es van repartir en diferents comitès i van tenir diferents responsabilitats al Security Council (SC) i el Human Rights Council (HRC), United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO), UN General Assembly (GA). UNANIMUN també va estar present a l’Equip de premsa, ja que la periodista i co-responsable de la Comissió de Comunicació d’UNANIMUN, Beatriz Gálvez va ser l’encarregada de cobrir diverses sessions per al diari TheClarion del C’MUN.
Andrea Montemazzani, recollint el seu premi
Andrea Montemezzani Moreno, estudiant de Ciències Polítiques i Gestió Pública (CCPP), va ser el delegat de la Xina al SC que va debatre l’Estratègia Integral per al Sahel que havia de donar la ONU des d’un punt de vista molt complex. És a dir, es va tractar la crisis humanitària, el conflicte territorial i el terrorista i la missió de la ONU en aquella zona. La Xina va tenir un paper molt actiu durant totes les sessions, per això va ser guardonat amb la distinció de “The Rookie Delegate” que seria el reconeixement al millor delegat revelació de cada comitè. També va ser reconeguda amb aquests premis, Patricia Aguado Gamero, estudiant de Ciències Polítiques que juntament amb la Karla Juliana Peña van representar a la Xina en la UNESCO. En el mateix comitè, Marta Guillaumet, va ser la delegada de Palestina amb Patricia Sánchez. El comitè de la UNESCO tenia una gran tasca: arribar a una resolució sobre la Llibertat d’Expressió i Religió, i una altra sobre la Llibertat d’Expressió a Internet l’últim dia i a contrarellotge.
Patricia Aguado, guardonada amb The Rookie Delegate
Uns altres guardonats van ser, per una banda, en Paul Llobet (estudiant de Dret) i en Pau López (estudiant de Dret i ADE) van ser els delegats pels Estats Units a la General Assembly que intentava arribar a un acord per aconseguir els “Objectius del Mil·lenni, més enllà del 2015”. Respecte al HRC on es van sotmetre a debat els Drets Humans en relació als valors tradicionals i l’orientació sexual , la Núria Delgado (distingida amb The Rookie Delegate) i My Rafstedt, de CCPP, van ser les responsables de Veneçuela al HRC. l’Alícia Homs, de CCPP, juntament amb Giulia Pescosolido, estudiant de Dret, van representar la delegació de Thailàndia en el mateix comitè. En aquesta mateix cambra, en Guillem Tosca, ja politòleg i ex alumne de la UAB, va ser l’observador de la International Lesbian and Gay Association (ILGA).
Respecte als chairs, la Pilar Zambrano, voluntaria de la ANUE i estudiant de “Polítiques”es va estrenar com a chair del comitè de la UNESCO. A més, va ser escollida per realitzar un discurs a la Opening Ceremony sobre la importància de la necessitat de debatre la llibertat religiosa i la llibertat d’expressió tal i com ho van fer durant els dies que va durar el C’MUN al comitè que presidia, el de la UNESCO. A més va ressaltar, els reptes que suposa per a aquestes llibertats a l’era d’Internet. L’altra chair de HRC, la Míriam Juan-Torres, estudiant de Dret (i Coordinadora General d’UNANIMUN) va ser l’encarregada de copresidir el HRC.
A la cerimònia de clausura, la Míriam va fer un discurs final sobre el resultat del seu comitè i va agrair als organitzadors del C’MUN la seva tasca: “we should acknowledge them for that, as they are also promoting values such as empathy, solidarity, open-mindedness and collaboration. The world needs people with those values. Thank you for promoting them”.
Amb un to reivindicatiu, que ja es va fer palès un parell de dies abans en l’acte d’inauguració i davant de diferents institucions públiques, va voler expressar el seu malestar per la situació educativa del país: ” I am a person who believes that education has to be the pillar of any democratic society, or it should be, and I am constantly saddened by the path Education is following in this country. It never seemed to me that education has been valued as it should be, and nowadays, with the lack of investment, the situation is getting worse”. El discurs va finalitzar amb tota la sala en peus i una forta ovació.
Comissió de Communicació d’UNANIMUN
Share

3 Respostes per “UNANIMUN arrasa al C’MUN 2013”

 1. Tyler Maddry -

  A person necessarily lend a hand to make seriously articles or blog posts I’d state. That may be the really first time I frequented your website web page and thus far? I amazed using the research you made to make this actual post extraordinary. Excellent activity!

  Respon
 2. Get More Information -

  I simply want to say I am very new to blogging and honestly loved this web page. Probably I’m planning to bookmark your website . You really come with outstanding writings. Many thanks for sharing your webpage.

  Respon
 3. explanation -

  I simply want to tell you that I am just new to blogs and absolutely savored your website. Probably I’m want to bookmark your blog . You amazingly come with great articles and reviews. Thank you for sharing your website page.

  Respon

Deixa un comentari

 • (will not be published)

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>