Activitats: presentació dels MUN i mètode de treball i Parlem-ne sobre el Brasil

Aquesta setmana s’ha presentant força moguda pels socis d’UNANIMUN actius a la Universitat Autònoma de Barcelona. Dues activitats han tingut lloc gairebé de forma simultània, tot conjuminat amb reunions a l’Edifici d’Estudiants i el concert d’una cita amb el Degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, Salvador Cardús.

UNANIMUN vam participar en una sessió de l’assignatura Estructura i Canvi Social, de tercer de sociologia, impartida per Xavier Rambla. En aquesta, la Raquel va presentar la nostra associació als estudiants presents, informant-los de les nostres activitats, les formes de participació i altres. Tot seguit, l’Hèctor va explicar què és un MUN (Model of the United Nations), així com quin paper pot tenir-hi un país petit com Papua Nova Guinea, i quines són les dinàmiques dins l’ONU. Finalment, el Gerard va exposar quin és el nostre mètode de treball a l’hora de preparar els MUN, bàsicament com realitzem la recerca d’informació. Aquest darrer punt era interessant per als estudiants en el sentit que estan realitzant treballs per l’elaboració dels qual necessiten conéixer de prop les fonts d’informació.
El mateix dia va tenir lloc el Parlem-ne sobre el Brasil, en el qual participaven el professor de Relacions Internacionals Juan Pablo Soriano i l’investigador Luis Peres. Després que el Pedro presentés els dos convidats, l’investigador va fer un breu repàs històric del país i va explicar-ne la situació política interna, així com per què la societat brasilenya no està realment interessada en les relacions exteriors del seu propi país o com s’intueixen les eleccions presidencials de l’any vinent. Seguidament, Juan Pablo Soriano va explicar les claus de la política exterior brasilenya, així com el potencial d’aquest país iberoamericà com a estat poderós en un futur ja pròxim. Va repassar les aliances de Lula, president del Brasil, subratllant el paper d’aquest dirigent com a conciliador i pont entre posicions antagòniques en les relacions internacionals. Malgrat coincidir amb una vaga, amb un acte de l’ADUAB i un altre d’Amnisitia Internacional, vam aconseguir aplegar 15 alumnes, per la qual cosa ens mostrem molt satisfets pels resultats.
Share

Un Resposta per “Activitats: presentació dels MUN i mètode de treball i Parlem-ne sobre el Brasil”

  1. click to read -

    I simply want to mention I’m new to blogs and really enjoyed this web site. Probably I’m want to bookmark your blog post . You absolutely have remarkable well written articles. Cheers for sharing with us your web-site.

    Respon

Deixa un comentari

  • (will not be published)

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>